OS 2016 - Drie politieagenten gewond bij schietpartij in favela in Rio de Janeiro

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een eenheid van de politie is beschoten in het beruchte favelacomplex Maré in Rio de Janeiro, waar momenteel de Olympische Spelen plaatsvinden. Minstens drie agenten raakten gewond, een van hen is zwaargewond, aldus het nieuwsportaal O Globo. De agenten werden aan de ingang van de favela door drugshandelaars beschoten. Het Maré-complex ligt in het noorden van de stad, op zowat 9 kilometer van de internationale luchthaven van Rio de Janeiro.

De laatste weken kwam het al verschillende keren tot confrontaties tussen de politie en drugshandelaars, en de sfeer in de favela's is dan ook gespannen.

Voor de Olympische Spelen werden in totaal 85.000 veiligheidskrachten ingezet, onder wie 38.000 agenten.

Sinds het begin van de Olympische Spelen vonden al verschillende incidenten plaats. Dinsdagavond raakten nog drie journalisten lichtgewond toen hun bus werd bekogeld met stenen, en zaterdag vloog een kogel door het dak van een perstent op het paardensportcomplex in Deodoro. De organisatoren van de Spelen lieten woensdag bovendien weten dat de veiligheidsmaatregelen in het complex nog verder verhoogd worden nadat een tweede verdwaalde kogel werd aangetroffen in de stallen.

bron: Belga