Parket wil agenten Brussel-Zuid voor rechter

Parket wil agenten Brussel-Zuid voor rechter

Het parket van Brussel wil dertien mensen, on­der wie ook enkele poli­tieagenten, voor de rech­ter krijgen. De betrokke­nen waren bij de politiezone Brussel-­Zuid verantwoordelijk voor de aankoop van zo ongeveer alles, schrijven De Standaard, Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad vandaag. Het onderzoek is ondertussen afgerond. Ook wielericoon Eddy Merckx is betrokken bij de zaak. De agenten regelden aanbe­stedingen voor bevriende leveranciers, in ruil voor korting op een dure fiets, een mp3­-speler of zelfs een reisje naar Las Vegas. “Op een spreek­woordelijke balpen na werd er in de periode 2003-2008 niets reglementair aangekocht. De zone was één grote sjoemel­fabriek”, zegt een gerechtelijke bron.

Eddy Merckx zou commissaris Philippe Boucar omgekocht hebben om 46 van zijn fietsen te mogen leveren aan de politie­zone. Boucar kreeg daarvoor een fikse korting op een Merckxfiets ter waarde van 2.500 euro.

Volgens het parket is de com­missaris samen met Harry V.D.P., een burger die werkte op de aankoopdienst van de politie van Brussel­-Zuid, de spil in de fraudezaak. Beide hoofdverdachten ontkennen de feiten.

bron: Belga