Brons voor Van Tichelt “goed voor de club en het judo”

Brons voor Van Tichelt "goed voor de club en het judo"

Bij Judo Koksijde is het brons van Dirk Van Tichelt op de Olympische Spelen gisterenavond in beperkte kring gevierd. Dat meldt voorzitter Eddy Pauwels. De club wil nu de nodige voorbereidingen treffen om een groot feest te organiseren voor hun “Beer van Brecht”. “Ik was tot tranen toe bewogen”, opent Pauwels, voorzitter van Judo Koksijde waar Van Tichelt, als Limburger nochtans, al ruim tien jaar lid is. “Het is goed voor de club, maar ook voor het judo in het algemeen. We halen niet zo veel de media, dus is het fantastisch om dan te scoren op zo’n platform als de Olympische Spelen.”

De voorzitter beleefde een spannende dag. “Het was totaal niet verwacht, met zo’n loting, maar hij was fysiek ontzettend sterk. Ik denk dat hij in de halve finale tegen Shohei Ono niet voluit is gegaan en toen al met het brons in zijn achterhoofd zat. Het is uiteraard geen schande om te verliezen tegen de man die later goud pakt”, aldus Pauwels.

Er werd gisteren in beperkte kring gevierd, “maar nu gaan we toch een mooi feest voorbereiden”, aldus Pauwels. “Ik zit straks nog met het gemeentebestuur samen”, besluit de voorzitter. De gemeente liet al weten de club en winnaar van de bronzen plak feestelijk te huldigen op het stadhuis.

bron: Belga