Boetes moeten een einde maken aan territoriumoorlog op Italiaanse stranden

Zonnekloppers die gegarandeerd een plek aan het zwembad of op het strand willen, staan soms bijzonder vroeg op om hun plaatsje te reserveren met een handdoek en vervolgens terug te gaan slapen. Heel wat andere reizigers frustreren zich aan die ‘reservaties’. De Italiaanse strandwacht heeft er ook schoon genoeg van en schrijft vanaf nu boetes uit voor dit gedrag.

Volgens The Guardian gaat de Italiaanse politiemacht hard optreden tegen ‘reservaties’ op het strand. Achtergelaten materiaal wordt in beslag genomen en schuldige zonnekloppers kunnen zich verwachten aan een boete tot 200 euro.

Zo werden er volgens La Repubblica zaterdag maar liefst 37 stoelen, 30 paraplu’s, tal van handdoeken en zelfs zwemkledij geconfisqueerd in Livorno. Ook op de stranden van Tortoreto, Roseto Capo Spulico, Cosenza en Salerno werden er strandspullen in beslag genonmen. en In het Toscaanse Cecina is het nu zelfs een misdaad om strandgerief onbewaakt achter te laten op het strand voor 8u30, het openingsuur voor zwemmers.

Foto Pixabay