OS 2016 - Karin Donckers teleurgesteld over score

door
Belga
Leestijd 1 min.

Amazone Karin Donckers, die zondag met Fletcha van 't Verahof het eventingtoernooi begon met 41.10 strafpunten in de dressuur, was na afloop teleurgesteld over die score. Ze staat momenteel op de zevende plaats. "Eigenlijk was ik wel wat teleurgesteld over mijn score, ik had 40 verwacht", zei Donckers. "Fletcha liet zich echt goed rijden, hij was relaxed en we hebben geen fouten gemaakt. Misschien moet het net iets meer flashy om de score onder de 40 te halen. Ik had echter een supergoed gevoel."

Joris Vanspringel kreeg voor zijn dressuurproef met Lully des Aulnes een score van 54.30, goed voor de 52e plaats. "Ik was in het algemeen tevreden over mijn proef", aldus Vanspringel. "Alleen in de stap begon Lully te trippelen en dat kost natuurlijk heel wat punten. Daarom zat er vandaag geen hogere klassering in."

Maandag staat de cross-country op het programma. Vanspringel ging het parcours al verkennen. "Het terrein van de cross-country is erg heuvelachtig en de cross is zeer technisch. Er zitten echt enkele hindernissen in die de scherprechter zullen zijn. Wie foutloos rondkomt binnen de tijd doet een hele goeie zaak, want het is echt veeleisend. Het zijn natuurlijk Olympische Spelen. Het niveau moet dus wel hoog zijn, de beste moet immers winnen."

bron: Belga