OS 2016 - Evi Van Acker vijfde na openingsdag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zeilster Evi Van Acker staat na afloop van de twee gevaren regatta's van vandaag op de vijfde plaats in de Laser Radiaal-klasse bij de vrouwen op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Van Acker moest in de tweede regatta in de baai van Guanabara vrede nemen met een dertiende stek. De zege ging er naar de Litouwse Gintare Scheidt, die eerder in de openingsregatta als tweede was gefinisht maar uiteindelijk in de uitslag op de laatste plaats werd gezet na een te snelle start. Van Acker was in die openingsregatta goed voor de tweede stek.

In de stand is Van Acker met vijftien punten vijfde. De leiding is in handen van de Chinese titelverdedigster Xu Lijia. Met zeven punten achter haar naam heeft ze vier punten voorsprong op de Nederlandse vice-olympische kampioene Marit Bouwmeester (11 punten). De derde plaats is in handen van de Deense Anne-Marie Rindom (14). De Ierse Annelise Murphy, winnares van de openingsregatta, is vierde met vijftien punten. De dertigjarige Evi Van Acker was vier jaar geleden in Londen goed voor brons en is in Rio opnieuw op jacht naar eremetaal.

In de Laser-klasse bij de mannen staat Wannes Van Laer na respectievelijk een 27e en een 30e plaats in de eerste en tweede regatta op de dertigste plaats met 57 punten. De Kroaat Tonci Stipanovic staat met zes punten aan de leiding.

Morgen staan er opnieuw twee regatta's op het programma, in totaal worden er tien gevaren. De top tien stoot daarna door naar de medalrace, die volgende week maandag gevaren wordt.

bron: Belga