Inter en coach Mancini uit elkaar, Frank de Boer geciteerd als opvolger

Inter en coach Mancini uit elkaar

Robert Mancini is niet langer de coach van Inter Milaan. De club uit de Italiaanse Serie A en de trainer hebben vandaag hun samenwerking beëindigd. De 51-jarige Mancini was sinds november 2014 aan de slag in Milaan. Mancini had nog een contract tot het eind van het seizoen, maar lag al een tijdje overhoop met de clubleiding. De Italiaan was eerder coach van onder meer Manchester City, Galatasaray en Lazio. Voor de voormalige middenvelder was het zijn tweede ambtstermijn bij de Nerazzurri, de Italiaan coachte Inter eerder tussen 2004 en 2008 en werd met de club drie keer op rij kampioen.

De verwachting is dat Mancini wordt opgevolgd door Frank de Boer. De 46-jarige coach zit na zijn vertrek bij Ajax zonder club en zou volgens Italiaanse media al een akkoord met Inter hebben bereikt over een contract voor drie seizoenen.

De Boer werd in 2010 bij Ajax aangesteld en leidde de club meteen naar de landstitel. Ook in de drie seizoenen daarop werd de oud-prof kampioen met de Amsterdammers. Afgelopen seizoen verspeelde Ajax onder zijn leiding de landstitel aan PSV, door op de slotdag gelijk te spelen tegen De Graafschap. De Boer leverde vervolgens zijn contract in.

bron: Belga