WK motorcross - GP van Zwitserland - Antonio Cairoli geeft zege niet meer uit handen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Italiaan Antonio Cairoli (KTM) heeft zondag de Grote Prijs van Zwitserland in de MXGP gewonnen, dat is de vijftiende manche van het WK motorcross. De zesvoudige wereldkampioen haalde het in Frauenfeld voor de Sloveense WK-leider Tim Gajser (Honda) en de Franse regerende wereldkampioen Romain Febvre (Yamaha). Jérémy Van Horebeek was de beste Belg op de achtste stek. Desalle, derde in de eerste reeks, kwam ten val in de tweede reeks en zakte terug naar de tiende plaats. Kevin Strijbos (Suzuki) eindigde als vijftiende, Damon Graulus (Honda) werd 19e.

Cairoli verminderde zijn achterstand op Gajser in de WK-stand met vier punten. De 19-jarige Sloveen (644 punten) heeft op drie manches van het einde 99 punten meer dan de elf jaar oudere Italiaan (545). In de volgende WK-manche, op 28 augustus in het Nederlandse Assen, kan Gajser zijn eerste wereldtitel in de MXGP al veiligstellen. Van Horebeek (446) staat op de zesde plaats in de stand, Desalle (298) is negende, Strijbos (279) tiende.

In de MX2 ging de Brit Max Anstie (Husqvarna) met de overwinning aan de haal. Hij bleef de Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki) en de Fransman Benoit Paturel (Yamaha) voor. Brent Van Doninck (Yamaha) was de beste Belg op de veertiende plaats, Nathan Renkens (KTM) werd 25e. WK-leider Jeffrey Herlings ontbreekt in Zwitserland nog omwille van een sleutelbeenblessure. De Nederlander gaf forfait voor de laatste drie GP's, maar heeft in de stand nog 43 punten voorsprong op Seewer.

.

bron: Belga