OS 2016 - Tom Goegebuer toont zich laatste keer op internationaal toneel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Gewichtheffer Tom Goegebuer heeft zondag op de Spelen zijn laatste internationale wedstrijd afgewerkt. Na afloop reageerde de 41-jarige veteraan uit de klasse tot 56 kg tevreden. "Ik ben blij met mijn prestatie. Mijn doel was vier op zes geslaagde pogingen, en dat is gelukt. Met 111 kg in het trekken en 130 kg in het stoten ben ik tevreden, al maakte ik wel een klein foutje bij 133 kg."

Goegebuer nam in Rio voor de derde keer deel aan de Spelen. In 2012 werd hij twaalfde, in 2008 dertiende. Op welke plaats hij in Brazilië zal uitkomen, is nog niet duidelijk. Daarvoor is het wachten op de resultaten van de andere groep. In groep B eindigde Goegebuer als zesde. "Een top 15 is nog altijd mogelijk en dat zou zeker gezien de allesbehalve evidente voorbereiding heel mooi zijn", aldus de gewichtheffer, die pas heel laat zekerheid kreeg over zijn selectie na de uitsluiting van Rusland.

Voor Goegebuer zit zijn carrière als topsporter er nu definitief op. "Ik had niet verwacht dat ik voor mijn laatste grote wedstrijd zo emotioneel zou zijn", geeft hij toe. "Normaal ben ik een zeer rationele mens maar nu had ik het toch wel moeilijk. Ik besefte dat ik voor de laatste keer op zo'n podium zou staan. Ik heb het verschrikkelijk graag gedaan, maar het is beter in schoonheid te eindigen."

Goegebuer werkte zijn wedstrijd overigens af in mooi gezelschap. Koning Filip woonde de competitie immers bij.

"In Peking was hij ook al komen kijken. Ik was wat verbaasd om hem te zien, maar het blijft natuurlijk een hele grote eer voor mij persoonlijk en voor het gewichtheffen dat de koning komt kijken", legt Goegebuer uit. "Hij was wel wat verbaasd dat mijn vriendin, die ook mijn coach is, mij een paar flinke meppen gaf voor ik het podium opstapte. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat dit thuis niet gebeurt", besluit hij met een kwinkslag.

bron: Belga