Duizenden brullen mee met hits op Antwerpen Zingt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen zijn zondagavond 15.000 à 16.000 mensen samengestroomd voor Antwerpen Zingt. Ze zongen uit volle borst mee met bekende nummers als "Ik hou van U", "Hit the road Jack" en "Antwaarpe".

Het spektakel ging om 18.30 uur van start met vaste waarde Wim Leys en zijn partyband, die de zanglustigen in de juiste stemming bracht. Daarna verscheen het tweehonderdkoppige koor op het podium dat zo'n veertig liedjes bracht, een mix van nationale en internationale klassiekers.

Dankzij het gratis zangkrantje met de liedjesteksten kon iedereen meebrullen met toppers als "Pour un flirt", "Hit the road Jack", "Mooi 't leven is mooi", "Ik hou van U", "Oempalapapero", "My Way", en "Wake me up". Uiteraard mochten ook "Antwaarpe" en "Lichtjes van de Schelde" niet ontbreken.

Antwerpen Zingt zorgde ook tijdens deze editie voor een verrassingsgast. Na onder meer Gaston Berghmans, Tom Waes, Nonkel Bob, De Strangers, Nicole & Hugo en Vader Abraham was het dit jaar de beurt aan Willy Sommers om een aantal van zijn grootste hits te brengen.

Volgens de organisatie trok deze negentiende editie van Antwerpen Zingt naar schatting 15.000 tot 16.000 zanglustigen. "We zijn zeer tevreden: prachtig weer, veel ambiance en alles is vlekkeloos verlopen. Volgend jaar zijn we aan onze twintigste editie toe en dat wordt een groot feest met een volledige sterrenparade, maar daarover later meer", zegt Alain Roels.

Antwerpen Zingt begon als een bescheiden meezingavond in café Den Engel op de Grote Markt, maar door het grote succes en het stijgende aantal deelnemers moest er uitgeweken worden naar de Gedempte Zuiderdokken. Het evenement groeide uit tot "Vlaanderen Zingt" en wordt intussen in ruim dertig steden en gemeenten georganiseerd. Ieder jaar komen zowat 250.000 mensen meezingen, en ook in Nederland wordt het meezingfeest gesmaakt.

bron: Belga