Jupiler Pro League - Standard wint achter gesloten deuren met 2-0 van Sint-Truiden

Standard heeft zaterdagavond zijn partij van de tweede speeldag tegen Sint-Truiden winnend afgesloten. De partij in Sclessin werd achter gesloten deuren gespeeld, de Rouches waren namelijk gestraft na problemen met fans vorig seizoen. Na 12 minuten kwam Standard al op voorsprong. Een voorzet van Dossevi werd door Pulido ongelukkig in eigen doel gegleden aan de eerste paal. STVV kon daar weinig tegenover zetten en net voor het halfuur leek de wedstrijd al gespeeld te zijn: De Petter legde Edmilson neer in de zestien en de bal ging op de stip. Edmilson zelf klaarde de klus.

STVV kwam iets gretiger uit de kleedkamer en verdiende de aansluitingstreffer maar die kwam er niet meer. De Rouches sluiten de wedstrijd winnend af en hebben 4 op 6. STVV heeft 3 punten.

Eerder op de avond won Zulte-Waregem op het veld van Waasland-Beveren met 0-2 dankzij treffers van Lepoint en Kaya. De thuisploeg, die de laatste tien minuten met tien verder moest na een tweede gele kaart voor Nana Opoku Ampomah, blijft na twee speeldagen achter met 0 punten. Zulte-Waregem komt naast Charleroi aan de leiding met een 6 op 6.

In de andere wedstrijd won KV Mechelen in Eupen met 0-2. Doelpunten van Verdier en Matthys. Sylla liet dé kans op de 1-1 vanop de stip liggen. Eupen, dat vorig seizoen steeg uit tweede klasse, heeft nog geen punten gepakt dit seizoen, KV Mechelen heeft er 3.