Een dode en vijf gewonden bij mesaanval op Russell Square in Londen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een mesaanval woensdagavond op Russell Square in Londen werd een vrouw gedood en werden vijf mensen verwond. Dat meldt de BBC en wordt ook bevestigd door de Londense politie, die een verdachte heeft gearresteerd. "De Londense politie kreeg woensdag om 22.33 uur (23.33 uur Belgische tijd) een oproep binnen over een man die in het bezit was van een mes en op Russell Square mensen zou hebben verwond", zo luidt het in een politiemededeling.

Agenten gingen ter plaatse, samen met de Londense ambulancedienst, en troffen er zes gewonden aan. Een vrouw kreeg ter plekke nog verzorging, maar overleed korte tijd later. Over de toestand van de andere gewonden kan de politie voorlopig niks zeggen.

De politie kon naar eigen zeggen om 22.36 een man arresteren, bij zijn arrestatie werd een Taser gebruikt. Volgens de politie valt het niet uit te sluiten dat het om terrorisme gaat.

Momenteel is de politie massaal aanwezig op de plek van de ramp, en de veiligheidsperimeter werd intussen vergroot, zo stelde een BBC-reporter ter plaatse vast.

Het incident gebeurde slechts enkele uren nadat de Londense autoriteiten aankondigden dat er 600 extra gewapende politieagenten zouden ingezet worden in de hoofdstad, na de recente terreuraanslagen.

bron: Belga