AG2R strikt Oliver Naesen en Stijn Vandenbergh

door
Belga
Leestijd 1 min.

AG2R-La Mondiale heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de 25-jarige Oliver Naesen (IAM Cycling) en de 32-jarige Stijn Vandenbergh (Etixx-Quick Step). Beide renners zetten hun handtekening onder een tweejarig contract. Dat meldt de Franse WorldTour-formatie vandaag. Naesen en Vandenbergh moeten AG2R-La Mondiale in de kasseiklassiekers laten schitteren. "Het project bij AG2R bevalt me, ik ben blij dat ik aan dit nieuw verhaal kan beginnen", aldus Naesen. "Ik droom ervan te schitteren in Parijs-Roubaix." Voor IAM Cycling reed Naesen voor Lotto-Belisol (2014) en Topsport Vlaanderen-Baloise (2015).

Voor Vandenbergh is het geen stap in het onbekende. Hij reed al in 2008 een seizoen voor AG2R-La Mondiale, waarna hij voor die jaar naar Katusha trok. In 2012 verkaste Vandenbergh naar Omega Pharma-Quick Step. "Er wordt Bij AG2R gewerkt aan een groep voor de klassiekers en ik ben blij dat ik er deel van uitmaak. Ik weet dat ik mijn kans kan wagen in bepaalde wedstrijden. Ik heb zin om te schitteren in de Ronde van Vlaanderen. Twee jaar geleden was ik nog vierde", aldus Vandenbergh.

Bij AG2R-La Mondiale zullen Naesen en Vandenbergh aan de zijde van Jan Bakelants rijden. Die verlengde eerder deze week zijn contract met twee seizoenen.

bron: Belga