Station Kortrijk ontruimd voor bommelding

Station Kortrijk ontruimd voor bommelding

Het station van Kortrijk is omstreeks half drie ontruimd na een bomalarm. Dat is bevestigd door Leslie Buyle, woordvoerster van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. “Ook in Lichtervelde heeft de poltie een trein laten stoppen, omdat er een melding van een verdacht pakket was gebeurd, maar dat is intussen loos alarm gebleken.” De bommelding in Kortrijk is binnengelopen om 14.25 uur. De politie kwam meteen ter plaatse en liet het gebouw volledig ontruimen.
“Voorlopig is er nog niet te veel hinder voor het treinverkeer”, zegt Leslie Buyle. “We hopen dat het station snel wordt vrijgegeven, zodat alles weer normaal verloopt voor de avondspits, maar daarvoor moet de politie eerst groen licht geven. Als het staion van Kortrijk anderzijds niet meteen wordt vrijgegeven, zullen er vertragingen zijn op lijn 75 (Gent – Rijsel), lijn 66 (Brugge Kortrijk) en lijn 69 (Kortrijk -Poperinge)”, aldus Leslie Buyle.
Eerder op de dag, rond 11 uur, was het station van Verviers in de provincie Luik ontruimd na het aantreffen van een verdacht pakket in het station. Dat bleek toen vals alarm.

bron: Belga