Familie van Anton Yelchin dient klacht in tegen Fiat Chrysler

door
Belga
Leestijd 1 min.

De familie van acteur Anton Yelchin, die vooral bekend is van de Star Trek-films en in juni om het leven kwam nadat hij geplet werd door zijn jeep, diende dinsdag een klacht in tegen autoconstructeur Fiat Chrysler. De ouders van de 27-jarige in Rusland geboren acteur beschuldigen het moederbedrijf van Jeep ervan zijn dood veroorzaakt te hebben omdat de automatische versnellingsbak volgens hen defect was.

Victor en Irina Yelchin dagvaarden ook de producent van de versnellingsbak, ZF North America, en vragen om een proces en een schadevergoeding. "Het is tegennatuurlijk dat ouders hun eigen kind moeten begraven", zei Victor Yelchin dinsdag tijdens een persconferentie in Los Angeles.

Anton Yelchin werd verpletterd door zijn Jeep Grand Cherokee toen die achteruit rolde op zijn oprit, waarop de acteur tegen een stenen pilaar en een hek aangeduwd werd.

Fiat Chrysler riep 800.000 wagens terug van het type waarmee Anton Yelchin reed, omdat er een probleem was met de versnellingsbak.

Enkele dagen na zijn dood dienden een groep eigenaars van de Jeep Grand Cherokee een gezamenlijke klacht in bij een Californische rechtbank, waarin ze beweerden dat 41 mensen gewond raakten door het probleem met de versnellingsbak, en dat het misschien ook aan de oorzaak lag van de dood van Yelchin.

Bron: Belga