Anderlecht grijpt naast Champions League

Anderlecht's Youri Tielemans looks dejected after the return leg of the third qualification round for the Champions League competition between Belgian first league soccer team RSC Anderlecht and Russian team FC Rostov in Brussels, Wednesday 03 August 2016. The first leg ended in a 2-2 draw. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR

RSC Anderlecht heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de play-offs (vierde en laatste voorronde) van de Champions League voetbal. De Brusselaars waren over twee duels de mindere van de Russische vicekampioen FK Rostov.

Paars-Wit had na het 2-2-gelijkspel in de heenmatch van vorige week nochtans een goede uitgangspositie in handen, maar verloor in de terugwedstrijd in het eigen Constant Vanden Stockstadion vrij kansloos met 0-2. Noboa (28.) en Azmoun (47.) waren de doelpuntenmakers.

Door de 0-2 grijpen de Brusselaars naast een ticket voor de laatste voorronde van het kampioenenbal. Wel mogen ze nog naar de vierde en laatste voorronde van de Europa League. Vrijdag om 13u wordt er in het Zwitserse Nyon geloot.

Bronnen: Belga en redactie Metro