Ook beloften Fritz, Kokkinakis en Coric komen naar Antwerpen voor European Open

Ook beloften Fritz

De Kroaat Borna Coric (ATP 51), de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 60) en de Australiër Thanasi Kokkinakis (ATP 452) zijn de drie nieuwe namen op de deelnemerslijst van de European Open, een nieuw ATP-toernooi op een harde ondergrond (greenset) met een prijzenpot van 566.525 euro dat van 17 tot 23 oktober in de Antwerpse Lotto Arena gespeeld wordt. Dat maakten de organisatoren vandaag bekend. Eerder had met David Goffin (ATP 13) Belgiës nummer 1 alvast zijn deelname toegezegd. Andere grote namen die naar Antwerpen komen, zijn de Spanjaard David Ferrer (ATP 12) en de Fransman Richard Gasquet (ATP 15). Er zullen 28 spelers op de hoofdtabel staan. “Tijdens de European Open zullen we, naast de internationale toppers, een nieuwe generatie tennissers aan het werk zien”, legden de organisatoren uit. “We willen opportuniteiten creëren voor nieuw talent. Laten we hopen dat jonge Belgische spelers zich geïnspireerd voelen door deze nieuwe generatie.”

De negentienjarige Coric haalde dit jaar de derde ronde op Roland Garros. Net als de achttienjarige Fritz won hij ooit het juniorentoernooi op het US Open. Het derde jonge talent dat werd aangekondigd is de twintigjarige Thanasi Kokkinakis. Vorig jaar kreeg Kokkinakis een wildcard voor de Australian Open, waar hij Ernests Gulbis in de eerste ronde uitschakelde, en een tweede voor Roland Garros, waar hij zijn landgenoot Bernard Tomic naar huis stuurde alvorens het te moeten afleggen tegen ’s werelds nummer een Novak Djokovic.

Het is van 1998 en de laatste editie van de ECC (European Community Championship) in het Antwerpse Sportpaleis geleden dat er nog een ATP-toernooi in België werd georganiseerd. De European Open vervangt op de kalender het toernooi van Valencia.

bron: Belga