Jongen doet bijna alle metrostations in Londen aan om geld in te zamelen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een Engelse jongen van dertien heeft maandag een bijzondere actie opgezet. Hij heeft in één dag bijna alle metrostations in Londen bezocht om geld voor het onderzoek naar leukemie in te zamelen. Zijn vier jaar oudere broer was in maart aan de ziekte gestorven.

Alasdair Clift wou met zijn actie het thema leukemie of bloedkanker onder de aandacht brengen. Dat is gelukt, want Britse media zoals de BBC, de Daily Mirror en The Guardian berichtten over zijn stunt. Zijn oorspronkelijk gesteld doel - 100 pond inzamelen - haalde hij ruimschoots. De teller op zijn website staat op bijna 28.000 pond. Tweeduizend gulle sponsors lieten hun hart spreken.

Om 01.00 uur bereikte de jongen, begeleid door zijn vader, het eindstation: London Heathrow. Slecht twee van de 270 Londense metrostations had hij niet kunnen aandoen uit tijdsgebrek. Na twintig uur in de Tube voelde hij zich "moe, maar trots en blij". Aan Daily Mirror vertelde hij: "Mijn broer heeft het ondanks de vele behandelingsrondes niet gehaald. Ik ben de uitdaging aangegaan om andere mensen hopelijk een betere kans te geven."

Bron: Belga