De zomer plant dit weekend een comeback

Illustration picture shows people having a drink on a patio during sunny weather conditions in the Brussels city center, on Thursday 05 May 2016. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

De zomer geeft voorlopig niet thuis, maar ons geduld wordt dit weekend beloond met een stevige dosis zon. Het weer blijft de rest van de werkweek nog regenachtig met zachte temperaturen, maar vanaf het weekend wordt het droog met soms brede opklaringen en maxima van 20 tot 25 graden, dat meldt het KMI.

Vandaag krijgen we nog de hele dag regen met maxima van 15 tot 19 graden, wat koud is voor de tijd van het jaar. Dinsdagavond en -nacht blijven veel wolken hangen, met soms regen of motregen. Op het einde van de nacht wordt vooral over het westen de regen intenser. In de Ardennen is het nevelig. De temperaturen veranderen nauwelijks: minima van 13 tot 18 graden.

Woensdag hetzelfde beeld, al wordt het met maxima tussen de 18 en 23 graden zachter. Donderdag wordt het in het zuidoosten van het land zwaarbewolkt met regen of buien en kans op onweer. Elders is het wisselend bewolkt met enkele buien en bredere opklaringen in het noordwesten, en maxima rond 22 graden. Vrijdag wisselen zon en wolken af en kunnen er nog buien vallen, lokaal met een donderslag. Van zaterdag tot maandag blijft het droog en wordt het meestal zonnig. Zaterdag zijn er in het oosten mogelijk nog meer wolken. Het wordt warmer met maxima rond 25 graden.