Wereldkampioene wielrennen mag toch naar Spelen

British Lizzie Armitstead celebrates on the podium after winning the women's race at 100th edition of the 'Ronde van Vlaanderen - Tour des Flandres - Tour of Flanders' one day cycling race, 255km from Zedelgem to Oudenaarde, Sunday 03 April 2016. BELGA PHOTO YORICK JANSENS

De Britse wielrenster Lizzie Armitstead heeft groen licht gekregen om mee te doen aan de Olympische Spelen, die vrijdag in het Braziliaanse Rio de Janeiro van start gaan. De wereldkampioene ging met succes in beroep bij het Internationaal Sporttribunaal TAS nadat ze was geschorst wegens het missen van drie dopingcontroles.

Armitstead miste in juni haar derde dopingcontrole en kreeg daarna een schorsing opgelegd van het Britse Antidopingagentschap UKAD. Volgens het TAS heeft het UKAD de procedures echter niet correct gevolgd, waarna het beroep in het voordeel van Armitstead werd uitgesproken.

De 27-jarige Armitstead behaalde vier jaar geleden in Londen het zilver in de wegwedstrijd achter de Nederlandse Marianne Vos. Ook in Rio start ze zondag als een van de topfavorieten.