Meer dan 150 vluchten geannuleerd op Parijse luchthavens door staking bij Air France

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de Parijse luchthavens van Roissy en Orly zijn meer dan 150 vluchten geannuleerd omwille van de zesde stakingsdag op rij bij het cabinepersoneel van Air France. Dat is vernomen van bronnen bij de luchthaven. Op Roissy gaat het om een vijftigtal vertrekkende vluchten die geschrapt zijn en een vijftigtal op aankomst. Wat Orly betreft gaat het om 21 aankomende en 25 vertrekkende vluchten. 97 pct van de langeafstandsvluchten op Roissy gaan evenwel gewoon door.

Het cabinepersoneel is het niet eens is met plannen van Air France om verder in de kosten te snijden. Daarom wordt al sinds woensdag gestaakt. De actie zou normaal gezien na dinsdag zijn afgelopen, maar de twee grootste vakbonden, SNPNC-FO en UNSA-PNC, die hadden opgeroepen tot staking zetten die mogelijk nog voort.

"De staking loopt dinsdag af. We komen tussen nu en het einde van de week samen om te overleggen over het vervolg dat we aan de actie kunnen geven", zei Christophe Pillet van SNPNC-FO. Hij voegde daar aan toe dat een nieuwe stakingsaanzegging niet wordt uitgesloten.

bron: Belga