Crash Texas: luchtballon raakte elektriciteitskabel

door
Belga
Leestijd 1 min.

De heteluchtballon die in de Amerikaanse deelstaat Texas neerstortte, had een hoogspanningskabel geraakt. Bij de crash kwamen alle zestien passagiers om het leven. Dat bevestigden de federale onderzoekers. De crash gebeurde zaterdagochtend lokale tijd ten westen van Lockhart, op 65 kilometer ten zuiden van Austin, de hoofdstad van de deelstaat. De autoriteiten van Texas zijn gestart met de identificatie van de slachtoffers, onder wie een jong paar dat begin dit jaar is getrouwd.

De mand van de luchtballon was meer dan een kilometer verder neergekomen dan de luchtballon, aldus een verantwoordelijke van de verkeersautoriteit NTSB. Op de plaats van de crash verzamelden speurders een tiental elektronische toestellen die de slachtoffers bij zich hadden. Die zullen in een labo worden onderzocht, mogelijk kunnen beeldmateriaal en andere data aantonen wat er gebeurd is.

De ballon steeg op ongeveer 30 minuten voor de ramp, op een vliegveld op ongeveer 20 kilometer ten zuiden van de plaats van de crash.

Bron: Belga