Augustus start regenachtig

Augustus start regenachtig

Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af met nog plaatselijk een kans op een bui of in het uiterste noorden ook een donderslag. De maxima schommelen tussen 17 en 22 graden. Vannacht gaat het regenen en morgen krijgen we eerst regen en later enkele buien. Het wordt dan ook frisser met maxima rond 19 graden. Van woensdag tot vrijdag trekken regelmatig neerslagzones over ons land. Het weekend wordt beter en warmer. Dat meldt het KMI. Vandaag wisselen zon en bewolkte perioden elkaar af en plaatselijk is er kans op een bui. Een donderslag is mogelijk in het uiterste noorden van het land. Langs de Franse grens blijft het droger. De maxima zullen schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen. De wind is zwak of matig uit het zuidwesten tot westen.

Vanavond en vannacht wordt het overal betrokken vanaf de kust. In de loop van de nacht is regen mogelijk vanaf het westen van het land. Enkel het zuidoosten houdt het droog. De minima liggen tussen 11 en 15 graden. De wind is eerst zwak en veranderlijk, en waait later matig uit zuid.

Morgen trekt een regenzone over alle streken. Ze wordt gevolgd door enkele buien in de namiddag. De maxima schommelen rond 18 à 20 graden en 15 tot 17 in de Ardennen. De wind waait eerst matig uit het zuiden, draait later naar het zuidwesten. Aan zee is de wind vrij krachtig met rukwinden tot 55 km/u.

Woensdag krijgen we opnieuw regen vanuit Frankrijk en blijft het vaak zwaarbewolkt. Donderdag en vrijdag verwachten we nog regen in het zuidoosten en enkele buien elders. De maxima schommelen rond 22 graden in het centrum. Zaterdag en zondag wordt het droger, zonniger en rustiger. Het kwik klimt enkele graden.

bron: Belga