Amerikaan Walker pakt eindzege op PGA Championship golf

door
Belga
Leestijd 2 min.

De 37-jarige Amerikaan Jimmy Walker heeft gisterenavond na een golfmarathon van 36 holes het PGA Championship (Major/9.098.350 euro) gewonnen. Op de Baltusrol-golfbaan in Springfield (New Jersey) kon hij de uittredende kampioen Jason Day met één slag achter zich houden. Thomas Pieters kwam op dag vier niet verder dan 74 slagen en werd 86e. Met een foutloze laatste ronde en vier ronden onder par heeft Walker zich de beste getoond op de 98e editie van het PGA Championship, de vierde en laatste Major van het golfseizoen. Walker, die op 34-jarige leeftijd met het Frys.com Open zijn eerste PGA-toernooi won, moest door de slechte weersomstandigheden zondag 36 holes afwerken. Zo ving hij zijn derde ronde aan met drie bogeys, waartussen hij een birdie lukte. Op de tweede parcourshelft zette hij de scheve situatie recht met vier birdies, wat resulteerde in 68 slagen.

Zijn rechtstreekse concurrent Jason Day, 's wereld nummer één en tevens de uittredende kampioen, zette een foutloze derde ronde neer in 67 slagen, drie onder par, waarmee het verschil tussen beiden één slag werd. De 28-jarige Day begon even later met twee bogeys aan zijn laatste 18 holes, waarna hij twee birdies lukte en op de achttiende en laatste hole een sublieme eagle wegputte. Walker putte echter birdies weg op de holes tien, elf en zeventien, waarna hij op de achttiende en laatste hole alles uit de kast moest halen om met par de overwinning veilig te stellen.

Walker is nu de vierde speler dit seizoen die voor de eerste keer een Major wint en dit na de Engelsman Danny Willett (The Masters), de Amerikaan Dustin Johnson (US Open) en de Zweed Henrik Stenson (Open Championship).

Thomas Pieters haalde bij zijn eerste aantreden op het PGA Championship de cut en eindigde op een 86e plaats. De 23-jarige Antwerpenaar moest tijdens de laatste twee ronden scores indienen in 75 en 74 slagen en dit na enkele holes waar hij compleet onderuit ging. Zo moest hij in zijn vierde ronde een triple bogey incasseren op de vijfde hole waar hij na de afslag van bunker naar bunker dobberde en uiteindelijk zeven slagen nodig had. Desondanks lukte hij nog twee birdies op de tweede parcourshelft. Voor zowel Pieters als Nicolas Colsaerts wordt het nu aftellen naar Rio waar het olympisch toernooi van 11 tot en met 14 augustus wordt betwist.

bron: Belga