Zweedse overheid wil weten wat er zich afspeelt in de slaapkamer

De Zweedse overheid heeft een studie van drie jaar naar het seksleven van zijn burgers gelanceerd. Niet enkel de problemen in de slaapkamer, maar ook de leukere aspecten van de liefde bedrijven moeten in kaart gebracht worden. 

Rondvragen van Zweedse boulevardbladen stellen dat de inwoners van het Scandinavische land steeds minder tussen de lakens duiken. Gabriel Wikstrom, de minister van Volksgezondheid, maakt zich zorgen over die resultaten. Het nieuwe onderzoek moet eerst controleren of Zweden daadwerkelijk minder seks hebben en vervolgens kijken naar de oorzaken voor de lagere libido.

“Het is paradoxaal dat onze maatschappij bezeten lijkt door seks, maar toch te beschaamd is om erover te praten. In reclame, op de sociale media … overal word je ermee geconfronteerd, maar toch is het onderwerp afwezig in het politieke debat. Hoe kunnen we de attitude tegenover seks bij jongeren veranderen als ouders, leerkrachten en zelfs politici zich ongemakkelijk voelen wanneer ze erover moeten spreken”, stelt Wikstrom in Dagens Nyheter.

Het onderzoek zal uitgevoerd worden door de Zweedse overheidsdienst voor Volksgezondheid en drie jaar in beslag nemen. Naast de regelmaat van seks, zal er ook gekeken naar soa’s, verkrachtingen, ongewenste zwangerschappen en positieve seksuele ervaringen. Het zou de eerste degelijke studie in twintig jaar tijd zijn in het Scandinavische land.

Foto Pixabay