Zowat 20.000 deelnemers aan manifestatie aanhangers Erdogan in Keulen

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het Duitse Keulen nemen zondagmiddag volgens de politie zowat 20.000 mensen deel aan een manifestatie als steun voor de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, na de mislukte staatsgreep in het land. De organisatoren verwachtten tot 30.000 deelnemers. De manifestatie vindt plaats op de rechteroever van de Rijn. De aanhangers van Erdogan zijn getooid in de Turkse vlag. De deelnemers zongen het Turkse volkslied en daarna het Duitse. Vervolgens werd een minuut stilte gehouden ter ere van de slachtoffers van de mislukte staatsgreep. Volgens de politie van Keulen waren bij het begin van de manifestatie om 15 uur "ongeveer 20.000" deelnemers aanwezig.

Tegelijk zijn er ook tegenbetogingen, waaronder ook van extreemrechts. Die trekt niet langs de plaats van de grote manifestatie, zoals aanvankelijk was gepland. In totaal zijn 2.700 agenten ingezet. De politie houdt ook het waterkanon paraat.

"De situatie is relatief kalm", aldus Jürgen Mathies, hoofd van de politie in Keulen. Volgens hem waren er enkel wat kleinere incidenten tussen etnische Turken en Koerden in het stadscentrum.

Bron: Belga