Kris Meeke pakt eindzege, Neuville valt net naast podium

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brit Kris Meeke (Citroën DS3) heeft zondag de eindzege in de Rally van Finland op zak gestoken, de achtste manche van het WRC-rallykampioenschap. Meeke, vrijwel de hele rally aan de leiding, had in de eindstand 29.1 seconden voorsprong op de Finse thuisrijder Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo-R). De derde plaats, op 1:41.3 van Meeke, was voor de Ier Craig Breen (Citroën DS3).

Thierry Neuville (Hyundai i20) flirtte lange tijd met een podiumplaats, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de vierde stek. Hij finishte op 1:45.9 van de eindlaureaat. De Luikenaar won zondagmiddag wel de Power Stage, de laatste chronorit (KP 24), en sprokkelde zo drie extra punten in de WK-stand.

Wereldkampioen en huidig WK-leider Sébastien Ogier verloor vrijdag meer dan een kwartier toen hij van de baan ging en eindigde niet in de top twintig. In de WK-stand blijft Ogier wel ruimschoots leider. De Fransman heeft 143 punten en behoudt een ruime bonus op Andreas Mikkelsen (VW Polo-R/98 ptn), zondag zevende, en Latvala (87). Neuville (76) is vijfde.

De negende WK-manche van het seizoen, de Rally van Duitsland, wordt van 18 tot en met 21 augustus gereden.

bron: Belga