Jupiler Pro League - KV Kortrijk en AA Gent delen de punten

AA Gent is zondagavond in de slotwedstrijd van de eerste speeldag in de Jupiler Pro League in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel (rust: 1-0). Bij de rust stond de thuisploeg verdiend met 1-0 voor dankzij een mooie treffer van Idir Ouali, die met een knap hakje Gent-doelman Jacob Rinne te grazen nam. Na de pauze namen de bezoekers het commando over en het duurde dan ook niet lang vooraleer de gelijkmaker op het scorebord stond. Renato Neto (50.) kopte een voorzet van Thomas Matton voorbij Thomas Kaminski in doel (1-1). Nadien werd er niet meer gescoord in een matige wedstrijd.

Zaterdag wonnen onder meer landskampioen Club Brugge (0-2 bij KV Mechelen) en vicekampioen Anderlecht (1-2 bij Moeskroen) hun openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Standard moest zondagnamiddag vrede nemen met een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Westerlo, Racing Genk hield de drie punten dan weer thuis tegen KV Oostende (2-1). Zulte Waregem is na de 3-0 zege tegen tien spelers van Eupen de eerste leider van het seizoen. Ook Club, Anderlecht, Genk, STVV en Charleroi hebben drie punten op de teller.