Eerst lokale buien dan droog met mooie opklaringen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zondagnamiddag en 's avonds eerst nog enkele plaatselijke buien, eventueel met onweer. Dan opnieuw droog met mooie opklaringen. Maxima rond 21 of 22 in het centrum. Morgen maandag, licht veranderlijk met nog plaatselijk kans op een lichte bui. Maxima iets boven 20 graden. Dinsdag, eerst regen en later enkele buien. Frisser. Dat maakt het KMI bekend. Zondagnamiddag wordt het bewolkt tot zwaarbewolkt met plaatselijk nog enkele buien, mogelijk vergezeld van onweer. De kuststreek wordt echter gespaard en geniet van opklaringen. Op het einde van de namiddag en tijdens de avond verwachten we geleidelijk aan minder buien en bredere opklaringen op de meeste plaatsen. Maxima tussen 17 en 22 graden bij een zwakke tot matige wind uit west- noord- west, hoewel rukwinden mogelijk blijven in geval van onweer.

Volgende nacht wordt het overal droog met brede opklaringen. Kans op mistvorming in de Ardense valleien. In de loop van de nacht zijn een paar druppels niet uitgesloten aan de kust. Minima tussen 7 en 13 graden. De wind wordt zwak eerst uit veranderlijke richtingen en later uit zuidwest. Aan de kust is de wind echter zwak en later matig uit zuidwest.

Deze maandag is het weer licht veranderlijk met een afwisseling van opklaringen en bewolkte perioden, en plaatselijk kans op een bui. De maxima zullen schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen. De wind is zwak of matig uit zuidwest tot west.

In de nacht van maandag op dinsdag wordt het overal betrokken vanaf de kust. In de loop van de nacht is regen mogelijk in het westen van het land. De minima liggen tussen 11 en 15 graden. De wind is eerst zwak en veranderlijk, en waait later matig uit zuid.

Dinsdag trekt een storing door ons land. In de vroege ochtend al wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met zwakke of matige regen. In de loop van de dag verwachten we weinig verandering. Maxima van 15 tot 20 graden. Wind meestal matig uit zuidwest in het binnenland en vrij krachtig aan de kust met rukwinden tot 50 à 55 km/uur.

Woensdag bereikt een nieuwe storing ons land. De dag begint met veel bewolking en regen. In de loop van de dag wordt het droger met opklaringen in het noordwesten van het land. Elders is het meestal zwaarbewolkt met regenbuien. De maxima stijgen tot rond 22 graden in het centrum van het land.

Donderdag en vrijdag wordt het weer geleidelijk onstabieler met buien en kans op onweer. De maxima bereiken 23 of 24 graden, misschien zelfs iets meer op donderdag, en 21 of 22 graden op vrijdag. Zaterdag en zondag droger en zonniger. Maxima in het centrum rond 22 graden.

bron: Belga