Jupiler Pro League - Anderlecht start seizoen met felbevochten zege in Moeskroen

Vicekampioen RSC Anderlecht heeft zaterdagavond op de eerste speeldag in de Jupiler Pro League met 1-2 (rust: 1-0) gewonnen op bezoek bij Excelsior Moeskroen. Paars-wit zette een 1-0 achterstand bij de rust in de tweede helft alsnog om in een zege. De Belgische recordkampioen was op achterstand gekomen na een knap doelpunt van Filip Markovic, die Anderlecht-doelman Davy Roef na 26 minuten met een stevige streep te grazen nam. Een experimenteel Anderlecht - met vijf debutanten in de basis, maar zonder spits en met aanvoerder Steven Defour op de bank - kon pas na de pauze orde op zaken stellen. Meer dan drie dolle minuten hadden de troepen van coach René Weiler daar niet voor nodig. Na 62 minuten rondde Frank Acheampong een loepzuivere counter knap af (1-1), drie minuten later tikte invaller Idrissa Sylla de 1-2 in doel na een mooie aanval.

Vrijdag had landskampioen Club Brugge de competitie geopend met een vlotte 0-2 zege op het veld van KV Mechelen. Met Zulte Waregem tegen promovendus Eupen, STVV-Lokeren en Charleroi - Waasland-Beveren staan er zaterdagavond nog drie wedstrijden op het programma.

Zondagnamiddag gaat Bekerwinnaar Standard op bezoek bij Westerlo, zondagavond ontvangt Racing Genk met KV Oostende de revelatie van vorig seizoen en sluiten KV Kortrijk en AA Gent de eerste speeldag af.