Belgen in het buitenland - Ibrahimovic scoort meteen bij debuut voor Manchester United, ook Fellaini trefzeker

Manchester United heeft zaterdag met 5-2 de maat genomen van Galatasaray in een vriendschappelijke wedstrijd in het Zweedse Göteborg. Zlatan Ibrahimovic liet met een spectaculair doelpunt meteen van zich spreken bij zijn debuut voor zijn nieuwe club. Marouane Fellaini viel in bij de rust en maakte het vierde doelpunt voor de Mancunians. De wedstrijd was nog geen vier minuten aan de gang toen Zlatan Ibrahimovic een voorzet kreeg van de Ecuadoriaanse flankspeler Antonio Valencia. Galatasaray-doelman Fernando Muslera had geen verhaal tegen de knappe halve omhaal van de Zweedse spits. Nog voor de rust bogen Gumus (22e) en Bruma (40e) de rollen om in het voordeel van de Turken en ging Galatasaray met een 1-2 voorsprong de kleedkamers in.

In de tweede helft was het Manchester United-aanvoerder Wayne Rooney die zijn duivels ontbond en op drie minuten tijd zijn team weer op voorsprong bracht met twee doelpunten (55e en 58e op strafschop). Op voorzet van Antonio Valencia kon Rode Duivel Marouane Fellaini met een kopbal de voorsprong uitdiepen in de 62e minuut. De Spanjaard Juan Mata zette vervolgens de 5-2 eindscore op het bord (73e).