ATP Toronto – Kei Nishikori zet Stan Wawrinka opzij voor finaleplaats

ATP Toronto - Kei Nishikori zet Stan Wawrinka opzij voor finaleplaats

De Japanner Kei Nishikori (ATP-6) is zaterdag doorgestoten tot de finale van het met 4.089.740 dollar gedoteerde Masters 1.000-toernooi in het Canadese Toronto. In de halve finales versloeg hij de Zwitser Stan Wawrinka (ATP-5) in twee sets met 7-6 (8/6) en 6-1, na 1 uur en 28 minuten. In de eerste set gaven de 26-jarige Nishikori en de 31-jarige Wawrinka elkaar geen duimbreed toe. Ze leverden elk één keer hun opslagspel in, waardoor de eerste set uitgevochten werd in een tiebreak. Nishikori toonde zich iets koelbloediger en trok met 8/6 het laken naar zich toe. Wawrinka leek mentaal gekraakt en Nishikori won overtuigend de tweede set met 6-1.
Nishikori, het derde reekshoofd in Toronto, neemt het in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen de Serviër Novak Djokovic (ATP-1) en de Fransman Gael Monfils (ATP-14), die in de derde ronde David Goffin (ATP-11) uitschakelde.
Zondag kan Nishikori een twaalfde ATP-titel op zijn palmares brengen, een tweede dit seizoen. In februari won hij in Memphis. In Barcelona en Miami was hij dit jaar al runner-up.

.

bron: Belga