Weerbericht - Wisselvallig weekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het wordt vrijdag vanaf het westen geleidelijk droger. De zon breekt ook door, en het wordt vrij zacht met maxima van 18 tot 22 graden en een matig briesje uit het zuidwesten. Dat meldt het KMI. Vrijdag en de volgende dagen wordt het dan weer wisselvallig, met af en toe een bui. Zondag bestaat er kans op een donderslag. De temperaturen stijgen naar rond de 23 graden - iets onder de seizoensgemiddelden. Hoewel vrijdag meestal zwaarbewolkt begint, verlaten de meeste regen en buien in de loop van de voormiddag ons land richting het oosten. Het wordt overwegend droog met geleidelijk ook meer opklaringen, al blijft een buitje nog altijd mogelijk. Maxima tussen 18 en 20 graden in de Ardennen en de kuststreek en rond 21 of 22 graden elders in het land. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit zuidwest tot west. De rukwinden kunnen oplopen tot 55 km/u. De nacht van vrijdag op zaterdag is ovewegend droog en en licht of gedeeltelijk bewolkt. Op het einde van de nacht verschijnen wolkenvelden en kan er wat regen of een bui vallen in de kuststreek en het noordwesten.

Zaterdag is het rustig en vrij zacht. In de voormiddag is het vaak zwaarbewolkt met in het westen en noorden van het land kans op af en toe wat lichte regen. In de loop van de dag verschijnen tussen de wolkenvelden door meer opklaringen, maar kan er een plaatselijke bui vallen. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden.

Van zondag tot dinsdag is het licht wisselvallig met nu eens opklaringen, dan weer perioden met meer bewolking en kans op enkele buien. Zondag is een plaatselijke donderslag niet uitgesloten, de andere dagen gaat het meestal om lichte buitjes. De maxima liggen opnieuw tussen 19 en 23 graden.

Woensdag en donderdag wordt het vrij winderig en vaak zwaarbewolkt. De kans op buien en regen neemt toe. Het wordt tijdelijk iets warmer met woensdag maxima tot 24 graden.

bron: Belga