Website Melania Trump offline na controverse rond diploma

Website Melania Trump offline na controverse rond diploma
Website Melania Trump offline na controverse rond diploma

De website van de echtgenote van de Amerikaanse presidentskandidaat en zakenman Donald Trump, Melania Trump, is offline gehaald na mediaberichten dat ze over een universitair diploma zou gelogen hebben. Wie haar website nu tracht te bezoeken, komt uit op de professionele website van haar echtgenoot. Zelf zegt ze dat de website is verwijderd omdat die “niet accuraat” zou zijn. In haar biografie op de website stond dat ze voor ze naar de VS ging, in Slovenië afgestudeerd was in Design en Architectuur. Volgens onderzoekers van het magazine New Yorker en andere media had ze die studie echter stopgezet om haar modellencarrière na te jagen. Op Twitter legde Melania uit dat haar website in 2012 was opgericht en verwijderd is “omdat die niet accuraat mijn huidige zaken en professionele belangen weergeeft”. Verdere details geeft ze echter niet. Wie www.melaniatrump.com nu probeert te bezoeken, komt uit op www.trump.com, de pagina van de onderneming van haar man.

Op haar website stond dat ze als model begon op 16-jarige leeftijd. Toen ze 18 was, tekende ze bij een agentschap in Milaan. Nadat ze een diploma design en architectuur behaalde aan de universiteit van Slovenië, verdeelde ze haar tijd tussen Parijs en Milaan voor fotosessies en vestigde ze zich uiteindelijk in New York in 1996, stond er. In interviews verwees de echtgenote van de miljardair echter nooit naar haar diploma.

Eerder was al controverse ontstaan rond de toespraak van Melania op de conventie van de Republikeinse partij vorige week, waarbij haar man tot presidentskandidaat werd genomineerd. Haar toespraak bevatte opvallende gelijkenissen met de speech die de huidige First Lady Michelle Obama acht jaar eerder uitsprak. Meredith McIver, die had geholpen om de speech te schrijven, nam de verantwoordelijkheid op.

Bron: Belga