Anderlecht staat "mijlenver" van overeenkomst met Nicolas Lombaerts

door
Belga
Leestijd 2 min.

RSC Anderlecht heeft vrijdag in Anderlecht zijn zes nieuwe spelers voorgesteld aan de pers, maar het huiswerk van manager Herman Van Holsbeeck voor het nieuwe seizoen is niet rond. Niet alleen offensief, maar ook defensief wil de Belgische vicekampioen zijn kern uitbreiden. De komst van centrale verdediger Nicolas Lombaerts naar het Astridpark wordt echter steeds onwaarschijnlijker. "We staan mijlenver van een overeenkomst", verklaarde Van Holsbeeck in het Constant Vanden Stockstadion. "Lombaerts zou voor ons project van goudwaarde zijn. We worden echter geconfronteerd met de financiële realiteit. Zenit Sint-Petersburg vraagt enorm veel geld voor een speler die ouder is dan dertig. De salarissen in Rusland liggen bovendien veel hoger dan wat wij kunnen betalen", zei Van Holsbeeck, die ook nog geen persoonlijk akkoord bereikte met de 31-jarige Rode Duivel. "We moeten eerst een overeenkomst vinden met Zenit." Lombaerts ligt nog tot medio 2018 onder contract bij de Russische topclub.

In de achterhoede lijkt Anderlecht wel opnieuw te kunnen rekenen op de Senegalees Kara Mbodji, die een deal met het Engelse Swansea zag afspringen. "Kara traint opnieuw goed mee met de A-kern en staat zaterdag misschien zelfs aan de aftrap. Hij lijkt de knop omgedraaid te hebben om zijn plaats in het elftal opnieuw in te nemen. Mentaal is hij in elk geval klaar", aldus de manager van RSCA. "Maar in het voetbal zijn er geen zekerheden. In principe is elke speler te koop voor de juiste prijs."

Linksachter Ivan Obradovic is opnieuw fit, maar hij mist nog wedstrijdritme en zal allicht nog niet meteen in actie komen voor paars-wit. "We gaan op korte termijn nog zoeken naar een verdediger die zowel centraal als op de linksback uit de voeten kan", maakte Van Holsbeeck bekend. "Sowieso beschikken we over Olivier Deschacht, die liever centraal speelt, maar ook links meer dan zijn mannetje staat."

bron: Belga