Julien Vermote kiest voor verlengd verblijf bij Etixx - Quick-Step

door
Belga
Leestijd 2 min.

Julien Vermote rijdt ook volgend seizoen voor Etixx - Quick-Step. Dat maakte de Belgische WorldTour-ploeg vanmiddag bekend op zijn website. Vermote rijdt al sinds zijn profdebuut in 2011 voor de ploeg van manager Patrick Lefevere. De 27-jarige Vermote werd de voorbije week gelinkt aan een overstap naar het Britse Team Sky van Tourwinnaar Chris Froome, maar kiest nu toch voor een verlengd verblijf bij Etixx - Quick-Step. "Ik ben erg blij, want dit is wat ik vanaf het begin al wilde. Ik rijd hier nu zes jaar, werd prof hier en ben gegroeid in deze omgeving", toont Vermote zich op de website van de Belgische wielerploeg blij met zijn contractverlenging.

Ook Patrick Lefevere is tevreden met de contractverlenging van werkmier Vermote. "Julien is één van de meest betrouwbare renners in het peloton. Hij is er altijd voor de ploeg, op het vlakke en in de bergen, in de regen of de hitte. Dit jaar reed hij meer dan 1.000 kilometer vooraan het peloton in de Tour. Dat zegt veel over zijn toewijding. Bovendien stond hij in de laatste Alpenrit paraat voor Daniel Martin en hielp hij die zijn plaats in de top tien behouden, wat bewijst wat een waardevolle wegkapitein hij is", vertelt Lefevere.

Vermote is zes jaar actief in het professionele wielerpeloton. Zijn grootste overwinning behaalde hij in 2012 met het eindklassement in de Driedaagse van West-Vlaanderen (2.1). Zijn overige overwinningen behaalde hij in 2013 met de GP Briek Schotte en in 2014 met de zevende etappe in de Ronde van Groot-Brittannië (2.BC).

bron: Belga