Brussels Airport verwacht morgen “drukste dag ooit”

Brussels Airport verwacht morgen "drukste dag ooit"

Brussels Airport verwacht morgen/vrijdag meer dan 90.000 passagiers. Dat zou meteen de drukste dag ooit worden voor de nationale luchthaven. Vrijdag is de start van een belangrijk wisselweekend, met heel wat vertrekkende (44.000) maar ook terugkerende (46.000) passagiers, luidt het. Ook het weekend belooft goed te zijn voor een record: in drie dagen tijd worden zowat 253.000 passagiers op Brussels Airport verwacht.

De uitbater van de luchthaven zegt dat het ondanks de drukte niet nodig is dat passagiers extra vroeg naar Zaventem komen. Wie twee uur op voorhand komt, is altijd ruimschoots op tijd. “Brussels Airport meet sinds het begin van de vakantie de gemiddelde doorlooptijden, waaruit blijkt dat passagiers er gemiddeld één uur over doen van aan de Brusselse Ring voor het controlepunt aan de A201 tot aan hun gate, paspoortcontrole inbegrepen. Op piekuren ’s ochtends is dat 1 uur en 15 minuten”, luidt het in een persbericht.

De meeste passagiers kiezen een zonnige bestemming, met Spanje en de Canarische eilanden dit jaar als topfavoriet. Bijna één op vijf (17 pct) gaat die kant uit. Ook Italië, Griekenland, Portugal en Zuid-Frankrijk zijn erg in trek.

bron: Belga