Bent u gekwalificeerd? Amerikaans museum zoekt bierhistoricus

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het grootste onderzoeks- en museumcomplex in de wereld, het Amerikaanse Smithsonian National Museum of American History, zoekt een bierhistoricus, zo heeft zender ABC donderdag gemeld, waarschuwend dat niet zomaar de eerste de beste bierdrinker in aanmerking komt. Het Smithsonian meent dat bier sinds de prille dagen van Amerika deel uitmaakt van zijn cultuurgeschiedenis. Het museum meent dat die geschiedenis nauwkeurig in kaart moet verschijnen en schrijft daarom een vacature voor officiële bierhistoricus uit.

Het gaat om een functie van drie jaar, gesponsord door de Amerikaanse Brouwersvereniging en begiftigd met een salaris van 64.000 dollar plus voordelen. Wie een niet wankele voet aan huis heeft in de ambachtelijke bierindustrie, heeft dat voetje voor, luidt het ook.

Niet iedere liefhebber van gerstenat moet zich echter geroepen voelen. Kandidaten moeten over een kort samengevat voldoende grote wetenschappelijke en economische schuimlaag beschikken. Kandidaten moeten zich voor 10 augustus aanbieden en ook drie referentiepersonen vermelden.

bron: Belga