FIFA-schandaal – Duitser Wolfgang Niersbach in beroep tegen schorsing

FIFA-schandaal - Duitser Wolfgang Niersbach in beroep tegen schorsing

De Duitser Wolfgang Niersbach gaat in beroep tegen de schorsing van een jaar die hij maandag kreeg opgelegd van de Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA voor zijn aandeel in het vermeende schandaal rond de toewijzing van het WK 2006 aan Duitsland. Dat vertelde hij in een interview met de Duitse krant Bild. “Na overleg met mijn advocaten heb ik besloten om beroep aan te tekenen”, bekende Niersbach aan Bild. “De straf is gewoon te zwaar in verhouding met de feiten.”
De voormalige voorzitter van de Duitse Voetbalbond (DFB) zou destijds als vicevoorzitter van het organisatiecomité op de hoogte geweest zijn van onregelmatigheden bij de toewijzing. Volgens de Ethische Commissie had hij die feiten moeten melden en is hij daaraan dus schuldig. Aanvankelijk werd er een schorsing van twee jaar geëist, maar Niersbach kwam dus weg met een jaar.

Wolfgang Niersbach nam in november 2015 ontslag na de hetze die was ontstaan over de toekenning van het WK 2006 aan Duitsland. Het Duitse bidcomité zou voor dat WK een zwarte kas van 6,7 miljoen euro ter beschikking hebben gehad. Daarmee zouden vier stemmen van Aziatische FIFA-leden zijn gekocht om de Wereldbeker naar Duitsland te halen. In april werd Niersbach door Reinhard Grindel opgevolgd als voorzitter van de Duitse voetbalbond.

bron: Belga