Schoonmoeder van Formule 1-baas Bernie Ecclestone ontvoerd in Brazilië

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de Braziliaanse stad São Paulo zou de schoonmoeder van Formule 1-baas Bernie Ecclestone ontvoerd zijn. Dat melden de televisiezender Globo en het weekblad Veja. Een officiële bevestiging van het nieuws is er echter niet. De 67-jarige Braziliaanse Aparecida Schunck Flosi Palmeira zou volgens beide media in Interlagos, een middenklassewijk in haar thuisstad São Paulo, ontvoerd zijn.

Een woordvoerder van de veiligheidsdiensten kon het nieuws evenwel niet bevestigen. "Bij eventuele ontvoeringen beschermen wij altijd in de eerste plaats de veiligheid van de persoon in kwestie". Ook de militaire politie van de stad en de woordvoerder van Ecclestone in Londen konden geen bevestiging bieden.

Volgens TV Globo hebben de kidnappers echter al contact opgenomen met de familie. Veja heeft het zelfs over een bedrag van 33 miljoen euro dat geëist wordt als losgeld.

Aparecida Palmeira is de moeder van de Braziliaanse Fabiana Flosi, de 38-jarige echtgenote van Ecclestone. Het koppel, dat elkaar ontmoette bij een Formule 1-race in São Paulo, woont in Londen.

Bron: Belga