Race Witte Huis – Enkel Hillary Clinton heeft kwaliteiten om president te worden

Race Witte Huis - Enkel Hillary Clinton heeft kwaliteiten om president te worden
Race Witte Huis - Enkel Hillary Clinton heeft kwaliteiten om president te worden

De first lady van de Verenigde Staten, Michelle Obama, heeft maandagavond in Philadelphia een sterk pleidooi gehouden voor de Democratische kandidaat Hillary Clinton, die volgens haar als enige in aanmerking komt voor het Witte Huis.
“Het is de engie persoon die echt de kwaliteiten heeft om president te worden”, zo zei de vrouw van president Barack Obama op de eerste nacht van de Democratische conventie. “In deze verkiezing, sta ik achter haar”, zo zei ze onder luid applaus.
“Ik heb er vertrouwen in dat Hillary dit land kan leiden, omdat ik haar grote toewijding heb gezien aan de kinderen in ons land. Hillary Clinton heeft nog nooit in haar leven opgegeven”, aldus Michelle Obama.
Michelle Obama zei ook dat een president het goede voorbeeld moet geven. “De problemen waarmee een president wordt geconfronteerd kunnen niet gevat worden in 140 tekens”, waarmee de first lady duidelijk doelde op Donald Trump, die op Twitter vaak forse taal gebruikt.
“Dankzij Hillary Clinton, weten mijn dochters en al onze dochters en zonen dat een vrouw verkozen kan worden tot presidente van de Verenigde Staten, aldus Michelle Obama, wat haar een staande ovatie van het publiek opleverde. “Laat niemand je vertellen dat dit land niet groot is, dat we het weer groot moeten maken. Want vandaag is dit land het grootste ter wereld.”
Terwijl de Democratische conventie erg woelig verliep, met veel boegeroep door de aanhangers van Bernie Sanders, was het publiek tijdens Michelle Obama’s toespraak opvallend rustig.

Bron: Belga