Race Witte Huis – Afgevaardigde nomineert Bernie Sanders

Race Witte Huis - Afgevaardigde nomineert Bernie Sanders

Democratisch parlementslid Tulsi Gabbard heeft tijdens een toespraak op de Conventie in Philadelphia Bernie Sanders genomineerd voor de stemming van dinsdagavond om de Democratische presidentskandidaat te verkiezen. Het gaat vooral om een formaliteit die toelaat om toespraken te voeren voor Sanders, aldus ABC News. Afgevaardigde uit Hawaii Gabbard had eerder het partij-establishment al doen daveren door Bernie Sanders te steunen als Democratische kandidaat. Tijdens de toespraak van Gabbard was wat boegeroep te horen.
De nominatie van Sanders toont nogmaals dat de Democratische partij verdeeld is over wie de presidentskandidaat moet worden. Sanders gaf zelf schriftelijk de toelating om zijn naam op te geven ter nominatie. Gabbard verklaarde dat de “beweging” die Sanders heeft gelanceerd en die “aangedreven wordt door liefde, nooit gestopt kan worden”. “Maar al deze zaken zijn maar woorden op papier, indien we niet samen Hillary Clinton steunen als president van de Verenigde Staten, zoals Bernie ons gisterenavond heeft gevraagd”, zei Paul Feeney van Sanders’ campagneteam aan ABC.
Bernie Sanders won in 23 staten de Democratische voorverkiezingen. Hij kreeg 13 miljoen stemmen en 1.486 gedelegeerden achter zich. Hillary Clinton heeft 2.807 afgevaardigden achter haar naar, onder wie 602 supergedelegeerden. De nominatie van Sanders wordt eerder gezien als symbolisch en Clintons nominatie tot presidentskandidaat zou niet in gevaar zijn.
De uitslag van de stemming over wie kandidaat wordt, wordt rond 00.45 uur Belgische tijd verwacht.

bron: Belga