Kremlin doet beschuldigingen Witte Huis van hacking af als "absurd"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het idee dat Rusland achter de verspreiding van 20.000 gestolen mails van leden van de Amerikaanse Democratische Partij zit, is "absurd" en toont een "maniakale" obsessie met Rusland in de Amerikaanse verkiezingscampagne aan. Dat zegt Dmitri Peskov, de woordvoerder van het Kremlin, vanmiddag. In volle aanloop naar de start van de Democratische Conventie, lekte gisteren via Wikileaks een pakket van 20.000 mails uit van het campagneteam van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton. Die mails schetsen een nogal onfris beeld van de manier waarop, in de voorverkiezingen, de strijd met rivaal Bernie Sanders is gevoerd. De Democratische Partij legde de schuld meteen bij Moskou, die volgens haar daarmee de campagne van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump een duwtje in de rug wilde geven.

"Wij zien maniakale pogingen om Rusland te gebruiken in de verkiezingscampagne in de Verenigde Staten", zegt Peskov in een reactie op die beschuldigingen. "Die absurde beweringen werden ook onmiddellijk ontkend door de familie van de Republikeinse presidentskandidaat", zo verwijst hij naar Trumps zoon Donald Trump Jr.

Daarnaast ontkende Peskov nieuwsberichten van gisteren, die stelden dat Trumps raadgever Carter Page in Moskou is voor een ontmoeting met Sergej Ivanov, de stafchef van Russisch president Vladimir Poetin.

bron: Belga