Red Lions met ambitie vertrokken naar Rio

Red Lions met ambitie vertrokken naar Rio

“Het wordt moeilijk, maar we geloven erin”, zo verklaarde Tanguy Cosyns vlak voor het vertrek met de Belgische nationale mannenhockeyploeg naar Rio de Janeiro. De Red Lions koesteren hoge verwachtingen voor de Olympische Spelen (5-21 augustus). “We verlangen er echt naar om in Rio te zijn”, stelde Cosyns. “De groep is erg gemotiveerd en heeft veel ambitie. We zullen in topvorm moeten zijn als we onze droom willen realiseren. De tactische verrassingen zullen het belangrijkst zijn, want elk land heeft de voorbije maanden zijn spel een beetje verborgen gehouden.”

Sinds oktober 2015 staat de Nieuw-Zeelander Shane McLeod aan het roer bij de Red Lions. “Hij heeft voor kalmte en sereniteit gezorgd, maar ook voor structuur en creativiteit”, vertelde de speler van Daring. “We hadden nood aan een nieuwe start.”

Op de spelen van 2008 in Peking werden de Belgische hockeymannen negende, in Londen 2012 volgde een vijfde plaats. “Elk duel zal lastig zijn. Iedereen kan van iedereen winnen”, besloot Cosyns.

België treft in Rio in groep A achtereenvolgens Groot-Brittannië (06/08), Brazilië (07/08), Australië (09/08), Spanje (11/08) en Nieuw-Zeeland (12/08). De top vier stoot door naar de kwartfinales.

bron: Belga