Dimitri Claeys sprint naar de zege in Ronde van Wallonië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dimitri Claeys (Wanty-Groupe Gobert) heeft maandag de derde etappe in de Ronde van Wallonië (2.BC) op zijn naam geschreven. Na 200,6 kilometer tussen Eigenbrakel en Vielsalm was de 29-jarige Claeys in de sprint van een uitgedunde kopgroep sneller dan Gianni Meersman (Etixx-Quick Step) en de Fransen Jonathan Hivert (Fortuneo-Vital Concept) en Arnaud Démare (FDJ). Met Jérôme Baugnies (5e) en Xandro Meurisse (7e) eindigden er nog twee Belgen in de top tien.

In de stand neemt Meersman de leidersplaats over van Tom Boonen (Etixx-Quick Step), die maandag niet in de kopgroep zat. Meersman heeft exact dezelfde tijd achter zijn naam als ritwinnaar Claeys. De derde plaats is voor Viacheslav Kuznetsov. De Rus van Katusha volgt op drie seconden. Dinsdag staat de vierde etappe in deze Ronde van Wallonië op het programma, een rit over 177,1 kilometer tussen Aubel en Herstal.

Voor Claeys was het de eerste overwinning van het seizoen. Zijn opvallendste prestatie zette hij in april neer, toen hij als negende over de streep kwam in de Ronde van Vlaanderen.

bron: Belga