Bewolkt begin van de week

Bewolkt begin van de week

Vandaag eerst zwaarbewolkt met mogelijk wat neerslag. In de namiddag opklaringen vanaf het westen, maar over de zuidoostelijke landshelft lokale buien met kans op een donderslag. Maxima tussen 20 en 26 graden. Morgen droog met zon en wolken bij maxima van 19 tot 24 graden. Tijdens het tweede deel van de week wisselvalliger met ’s namiddags en ’s avonds kans op buien. Maxima tussen 19 en 23 graden. Dat meldt het KMI. Vandaag is het eerst vaak zwaarbewolkt en kan er hier en daar wat motregen vallen. In de namiddag verschijnen er opklaringen vanaf het westen, maar hoofdzakelijk over de zuidoostelijke landshelft kunnen er dan een paar buien vallen. De maxima schommelen rond 21 graden aan zee, tussen 20 en 23 graden in de Ardennen en van 23 tot 26 graden elders. Er waait een meestal matige wind uit west tot zuidwest. Vanavond blijft het droog en worden de opklaringen breder. Volgende nacht wordt het nevelig met vorming van lage wolken en mogelijk wat lichte neerslag in de Ardennen. Over het uiterste westen neemt later de bewolking verder toe. De minima liggen tussen 10 en 15 graden. De wind is zwak, aan zee matig, uit west tot zuidwest en aan kust en in de Ardennen uit west tot noordwest.

Morgen is het droog met brede opklaringen in de ochtend en meer bewolking in de namiddag. Het blijft zonniger in de kuststreek en in het uiterste noordwesten van het land. ’s Avonds en ’s nachts wordt het lichtbewolkt. De maxima schommelen tussen 19 en 24 graden bij een zwakke tot soms matige wind uit west tot noordwest.Woensdagochtend zijn er nog opklaringen. Nadien neemt de bewolking toe vanaf de kust. In de namiddag en de avond
verwachten we enkele buien, vooral ten noorden van Samber en Maas. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidwest. Donderdag en vrijdag is het wisselvallig, vaak droog in de voormiddag en buien met kans op een donderslag in de namiddag. De maxima schommelen rond 23 graden in het centrum, bij een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest.

Zaterdag en zondag blijft het licht wisselvallig, met droge perioden en soms een bui. De maxima liggen rond 23 à 24 graden.

bron: Belga