Anderlecht zonder Stefano Okaka naar Rusland vertrokken

Anderlecht zonder Stefano Okaka naar Rusland vertrokken

Anderlecht is zonder spits Stefano Okaka naar Rostov aan de Don afgereisd. Daar neemt paars-wit het morgen (20u30) op tegen de Russische vicekampioen FK Rostov in de derde voorronde van de Champions League. “De coach (René Weiler) is van oordeel dat Okaka nog niet klaar is”, stelde algemeen manager Herman Van Holsbeeck, die de nieuwe witte uitrusting voor de uitwedstrijden voorstelde. De Belgische vicekampioen moet dus zonder zijn meest trefzekere speler van het voorbije seizoen een goede uitgangspositie zien te verwerven in Rusland. “Stefano Okaka is later dan de andere spelers teruggekeerd en heeft een conditionele achterstand”, aldus Van Holsbeeck. “Volgens de coach is hij nog niet klaar. Hij heeft bijgevolg beslist Okaka niet te selecteren voor deze verplaatsing.”

Weiler blijft zich zo profileren als een strenge en rechtlijnige coach. “De regels gelden voor iedereen. Dat is zo voor zowel de 17-jarige Jorn Vancamp als Okaka. De coach verwacht bepaalde zaken van de groep en Okaka moet zich daaraan aanpassen”, vervolgde Van Holsbeeck. “Hij moet nu individueel trainen om zijn achterstand in te halen. Het gaat hier zeker niet om een scenario zoals dat van Anthony Vanden Borre vorig seizoen.”

De algemeen manager is beducht voor het duel van dinsdagavond. “Het is een lastige verplaatsing tegen een moeilijk te bespelen team. Als je op de tweede plaats eindigt in de Russische competitie, dan beschik je over kwaliteiten. Het is een zeer fysiek team dat de duels niet schuwt. Maar we gaan er alles aan doen om een goed resultaat mee te nemen naar Brussel.”

bron: Belga