Hondenasiel leent viervoeters uit Pokémon Go-spelers

Tijdens hun jacht op de perfecte Pokémon lopen de Pokémon Go-spelers vaak vele kilometers. Daar maakt een hondenasiel in de Amerikaanse staat Indiana handig gebruik van. Via een Facebook-post hebben ze alle Pokémon-spelers opgeroepen om een hond uit het asiel mee te nemen tijdens hun speurtocht. Het resultaat? Hele rijen enthousiastelingen die wachten op een trouwe viervoeter om hun gezelschap te houden tijdens de missie.

Het idee kwam uit de koker van de directeur van het hondenasiel, die zelf zijn huisdier uitliet met zijn dochtertje terwijl zij Pokémon Go speelde. Tijdens die ommetjes viel het hem op hoeveel mensen het befaamde spelletje speelden. En van het een kwam het ander.

De Facebook-post van het asiel werd duizenden keren gedeeld, waardoor er al snel een hondentekort ontstond. Daarop besloot het asiel ook andere viervoeters uit de nabijgelegen opvangcentra te ontvangen.

Voor het uitlaten van de honden betalen de Pokémon-spelers een kleine bijdrage. Ondertussen is er echter zoveel geld opgehaald, dat het bedrag om een dier te mogen adopteren tijdelijk omlaag geschroefd is. Bovendien vallen de beestjes in de smaak bij de Pokémon Go-spelers, waardoor velen onder hen besloten om hun wandelmaatje te adopteren.

Als kers op de taart wordt het asiel intussen ook gefilmd door Facebook. Ceo Mark Zuckerberg heeft zelfs aangekondigd dat hij het filmpje persoonlijk zal delen op zijn eigen tijdlijn.