Tour – Sky viert Tourzege met hamburgers en bier

Tour - Sky viert Tourzege met hamburgers en bier

Met een hamburger, een biertje en een fles wijn op tafel vierde de Sky-ploeg zaterdagavond de aanstaande Tourzege van Chris Froome. “We hebben niet te gek gedaan, want zondag moeten we nog wel een stukje fietsen naar Parijs”, vertelde Froomes Nederlandse meesterknecht Wout Poels bij de NOS. “En ik moet natuurlijk fris zijn voor het feest van zondagavond.” Poels vertolkte een belangrijke rol in het succes van de Britse ploeg. “Het was heel gaaf om de koers zo te dragen en Chris op sleutelmomenten bij te kunnen staan. Zeker zoals vrijdag, toen de nood echt aan de man was.”
De 28-jarige Nederlander hoopt zijn vorm door te trekken naar de Olympische Spelen in Rio. “In Luik-Bastenaken-Luik heb ik veel zelfvertrouwen opgedaan. Als ik die koers kan winnen, kan ik ook in Rio hoge ogen gooien. Ik ga voor het hoogst haalbare. In Rio is Froome een concurrent ja”, erkende Poels. Om daar lachend aan toe te voegen: “maar ik weet wat zijn zwakke plek is: natte afdalingen”.
Poels gaat volgend jaar mogelijk als kopman van Sky naar de Giro d’Italia. “Het ziet er goed uit. In de winter gaan we het programma in elkaar boksen.”

.

bron: Belga