Politie München doet oproep voor beeld- en geluidsmateriaal

Politie München doet oproep voor beeld- en geluidsmateriaal

De Duitse regering komt vanmiddag samen met de nationale veiligheidsdiensten na de schietpartij van gisteren in een winkelcentrum in München. Een 18-jarige Duitse Iraniër schoot er negen mensen dood. Intussen doet de politie een oproep aan iedereen die video’s, foto’s of geluidsopnamen heeft van de schietpartij. De politie heeft nog altijd geen duidelijk beeld van het motief van de dader.

Volgens de Duitse tabloid Bild heeft de politie vanochtend wel een appartement doorzocht. Of die operatie iets te maken heeft met de schietpartij is nog niet bevestigd.Intussen doet de politie ook een oproep aan de bevolking om eventuele video-opnames, foto’s en geluidsopnames van de schietpartij door te sturen. Later op de dag volgt er nog een persbriefing van de politie.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maiziere, die zijn vakantie in de Verenigde Staten heeft onderbroken, zit later op de dag in Berlijn samen met de veiligheidsdiensten en met het Duitse veiligheidskabinet dat wordt voorgezeten door bondskanselier Angela Merkel.

De Maiziere vraagt ook om in heel het land de vlaggen halfstok te hangen. Daarmee kan men “sympathie betuigen na het weerzinwekkende geweld”, zo tweette hij.

bron: Belga